Zestien Stolpersteine in Goor gelegd


Vandaag worden ter nagedachtenis aan de Goorse slachtoffers van de jodenvervolging zestien Stolpersteine gelegd. De Berlijnse kunstenaar Gunter Demnig, de bedenker van het project, is aanwezig bij het leggen van de stenen. In totaal zijn er acht locaties waar Stolpersteine worden geplaatst ter nagedachtenis aan Goorse slachtoffers van de Jodenvervolging.

Programma:

9:30 uur

Officiele Opening door Arie Holkers, voorzitter van de stichting Stolpersteine Goor en mw. Nauta, burgemeester van de Hof van Twente.

10:00 uur

Herman Heijermanstraat 54. Hier worden vier Stolpersteine gelegd voor Abraham Polak, Hedwig Polak – Cohen, Johnny Magnus Polak en Albert Daniël ten Brink.

10:45 uur

Grotestraat 116. Hier wordt een steen gelegd voor Heiman Polak.

11:05 uur

Grotestraat 88. Hier wordt een Stolperstein gelegd voor Estella Kwitser. Vanaf deze locatie rijdt er een bus naar de volgende locaties.

11:30 uur

Naar grotestraat 19. Hier worden twee Stolpersteine gelegd voor Isidor van Engel en Johanna van Engel – Grünewald.

11:55 uur

Naar de voormalige achterstraat 55, tegenwoordig Bleekstraat. Hier wordt een Stolperstein gelegd voor Esther Polak – de Levie.

12:25 uur

Naar Deldensestraat 82. Hier worden twee Stolpersteine gelegd voor Machiel Wolff en Felicia Wolff – van Lier.

12:55 uur

Naar Schoolstraat 87. Hier wordt een Stolperstein gelegd voor Ruth ten Brink.

13:15 uur

Naar Kerkstraat 18. Hier worden vier Stolpersteine gelegd voor Israël Rosendaal, Leonard Rosendaal, Julia Rosendaal – Fankenhuis en Jette Rosendaal – van Wije.